Віртуальна галерея війни: 40 знакових ілюстрацій у інтерактивній хроніці, створеній на Webflow

Once.agency
3 min readOct 3, 2022

Від початку березня наш арт-директор Вітя Грудаков створював ілюстрації, присвячені важливим подіям і людям.

Першою роботою став «Київський торт» — ілюстрація з начинкою із коктейлів молотова, які кияни готували для російської армії. Ілюстрація швидко розлетілася інтернетом і потрапила на багато футболок, записників і різного мерчу.

Ще одна знакова робота — монограма ЗСУ, стилізована під Тризуб. Вона теж стала дуже популярною і тепер прикрашає станції метро, шеврони військових і навіть HIMARS!

Коли назбиралася критична маса робіт, нам захотілося зібрати їх в одному місці

Так прийшла ідея створити сайт-галерею на платформі Webflow, куди ми перейшли з руснявської Tilda. Детально про переваги платформи розповідаємо у цій статті.

Зараз у галереї більше 40-ка робіт, усі вони розміщені в хронологічній послідовності. Сайт отримав міжнародну нагороду Awwwards і високу оцінку світової дизайн-спільноти (8.52 з 10).

Скріншот онлайн-галереї

Роботу «Танки» наші військові (українська делегація ТрО ЗСУ) подарувала заступнику командувача ТрО Польщі генералу Кліщу та командиру 1-ої бригади полковнику Лінявському:

Наш ілюстратор і арт-директор Віктор Грудаков прокоментував свої роботи:

«Я рідко малював до війни, але весь той біль і відчай просто мав у щось вилитися. На третій день повномасштабного вторгнення я намалював ілюстрацію з Київським тортом — її швидко підхопили й розшерили в соцмережах, і я зрозумів, що людям зараз дуже потрібне таке мистецтво. Відтоді я замальовував свої рефлексії на те, що відбувалося. Надихався роботами інших українських митців, знаходив велетенське натхнення в маленьких історіях великих українців, які робили неможливе з першого дня. Ця добірка — моя особиста хроніка подій і пошуку власного стилю як ілюстратора»

Рекламний плакат від агенції у Київському метро

Серед ілюстрацій є серія діджитальних портретів військових, волонтерів, донатерів і просто близьких людей.

Проєкт продовжує розвиватися, більшість робіт використовуються для збору донатів в Україні та закордоном, плануємо додати в галерею нові ілюстрації, заколабитися з українськими виробниками мерчу, і, можливо, з вами!)

Once.agency — маркетингова агенція, що мріє зростити #100НовихВеликих на українському ринку.

Більше про нас тут: https://once.agency

Якщо ви хочете долучитися до команди або стати НовимВеликим брендом, пишіть сюди: cucumber@once.agency

--

--

Once.agency

Маркетингова агенція з місією зростити #100НовихВеликих на українському ринку. Створюємо бренди, системну комунікацію, сайти, додатки.